Liofilizirani izdelki

Kaj je liofilizacija?

Liofilizacija ali zamrzovanje s sušenjem je postopek, kjer se voda iz predhodno zamrznjenega živila izloči s sublimacijo ob ustreznem vakuumu. V znatni meri se ohranijo organoleptične (tekstura, barva, okus, aroma) in biološke lastnosti živila (vitamini, minerali, aminokisline).

Vsi naši izdelki so izdelani iz domačih sestavin, pridelanih na naši kmetiji. Recepti naših babic so pripomogli, da so tako okusni, sodobni postopki pa jim dajejo tudi daljšo obstojnost in trajnost. Liofilizirani izdelki:

  • Lio jagode
  • Lio maline
  • Lio mešano sadje (jabolka, hruške, jagode, maline, …)
  • Mleto liofilizirano sadje »Fikovita« (ali po domače »domača »Cedevita«)

Vredno je omeniti, da sta naša izdelka liofilizirane jagode in liofilizirano mešano sadje leta 2025 prejela zlato medaljo na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij.

Nudimo tudi uslugo liofilizacije.

Vsi naši izdelki so na voljo pri nas doma oziroma pri lokalnih trgovcih v širši okolici Škofje Loke, občasno pa gostujemo tudi na kakšnem sejmu. Za prevzem izdelkov nas lahko kontaktirate na 031/433-307 (Rebeka).