Smo živinorejska kmetija, ki se zadnja leta vedno bolj ukvarja s pridelavo jagodičja ter sezonske zelenjave. Obdelujemo dobrih deset hektarov zemlje, na katerih pridelujemo sadje, zelenjavo in krmo za naše živali. Redimo goveje pitance in kokoši nesnice. Naši cilji so, da vam ponudimo čimbolj zdrav, kvaliteten ter cenovno ugoden produkt. S pridelki narave ustvarjamo tudi v naši kuhinji, tako da imamo na voljo različne izdelke iz sadja in zelenjave. Vsi naši izdelki so izdelani iz domačih sestavin, pridelanih na naši kmetiji.
Gonilna sila kmetije smo Janez in Rebeka ter ata Miha.

Kako se je vse skupaj začelo?
Kmetijstvo nama je bilo položeno v zibelko, saj sva oba zrasla na kmetiji na obronku Sorškega polja. Saj veste, za kmetijstvo si ali pa nisi, midva sva oba ZA!, zato sva živinorejski kmetiji dodala malo osvežitve ali kot bi lahko rekli dodala »jagodo na vrh smetane«.
Janez: »Vedno sem želel postati agronom, tako sem v prvih letih študija, če se ne motim, je bilo to leta 2010, naredil svoj prvi nasad jagod, čez leta sem dodal še nasad zelenjave in nasad malin, zdej smo pa not .«
Rebeka: »Ker z veseljem ustvarjam v kuhinji sem se odločila, da nadgradim pridelavo s predelavo v domače izdelke.«
Naša primarna dejavnost je pridelava jagod in malin. Pridelujemo jih na način sonaravnega kmetovanja (sustainable agriculture). Ta princip kmetovanja temelji na varnosti potrošnika in narave. Različne tehnologije, ki se jih poslužujemo:
- Pokrivanje s tuneli. S tem dosežemo boljše pogoje za rast rastlin ter zmanjšamo uporabo fitofarmacevtskih sredstev na minimum. Prav tako s črno folijo pri tleh dosežemo, da plodovi niso umazani, poleg tega pa posredno dosežemo boljši temperaturni režim rastline. Tako imajo jagode in maline optimalne pogoje za tvorbo sladkorjev in zorenje. Pri previsokih temperaturah si pomagamo še s senčilnimi mrežami, s katerimi dosežemo optimalno zorenje tudi v prevročih dneh.
- Optimalno zalivanje dosežemo z dovršenim kapljičnim namakanjem.
- Veliko se ukvarjamo z izborom sort, saj vsaka sorta zahteva določene mikroklimatske pogoje, način pridelave in lastnosti tal. Z izborom prave sorte tako lahko dosežemo kvaliteten, okusen ter zdrav plod.
- Jagode potrebujejo veliko nege in pozornosti. Z določenimi ukrepi, kot so redčenje, obrezovanje, sajenje, pokrivanje s pokrivkami, dosegamo nasade vitalne in pripravljamo rastline na to, da bodo v času zorenja v najboljši kondiciji.

Naš cilj je torej za vas pridelati čimbolj zdrave in okusne plodove, ki bodo do vas prišli sveži. Tak plod vsebuje veliko vitaminov in mineralov, je čvrste strukture, sočnost pa je lepo zaokrožena z okusom. Poleg tega pa je pranje takih plodov odveč, saj s tem izgubijo okus in aromo.
Poleg jagod in malin pa našo ponudbo dopolnjujemo še z balkonskim cvetjem in cvetjem za gredice, zelenjavo (plodovke), jedilnimi in okrasnimi bučami ter izdelki iz naše kuhinje.