Kdo smo

Maj 2016 (Clery troletni)

Smo živinorejska kmetija, ki se zadnja leta vedno bolj ukvarja s pridelavo jagodičja ter sezonske zelenjave. Naši cilji so, da potrošniku ponudimo čimbolj zdrav, kvaliteten ter cenovno ugoden produkt.

Naša primarna dejavnost je pridelava jagod in malin. Pridelujemo jih na način sonaravnega kmetovanja (sustainable agriculture). Ta princip kmetovanja temelji na varnosti potrošnika ter narave. S pokrivanjem jagod s tuneli dosežemo boljše pogoje za rast rastlin ter zmanjšamo uporabo fitofarmacevtskih sredstev na minimum. Prav tako z črno folijo pri tleh dosežemo, da plodovi niso umazani, poleg tega pa posredno  dosežemo bolši temperaturni režim rastline. Tako ima jagoda optimalne pogoje za tvorbo sladkorjev ter zorenje. Pri previsokih temperaturah pa si pomagamo še s senčilnimi mrežami s katerimi dosežemo optimalno zorenje tudi v prevročih dneh. Veliko se ukvarjamo tudi z izborom sort, saj vsaka sorta zahteva določene mikroklimatske pogoje, način pridelave ter lastnosti tal. Z izborom prave sorte tako lahko dosežemo kvaliteten, okusen ter zdrav plod. Sicer pa brez naših rok ne gre, saj jagoda potrebuje veliko nege ter pozornosti. Z določenimi ukrepi kot so redčenje, obrezovanje, sajenje, pokrivanje s pokrivkami, pinciranjem dosegamo nasade vitalne in pripravljamo rastline na to, da bodo v času zorenja v najbolši kondiciji. Naš cilj je torej za vas pridelati čimbolj zdravo in okusno jagodo, ki bo do vas prišla sveža. Taka jagoda vsebuje veliko vitaminov in mineralov, je čvrste strukture, po okusu pa je sočnost lepo zaokrožena z okusom. Poleg tega pa takšne jagode tudi ni potrebno prati, saj je ni stvari na njej, ki bi je bilo potrebno sprati.

Poleg jagod pa našo ponudbo dopolnjujemo še z balkonskim cvetjem, plodovkami, raznimi vrstami solat v zimskem času, okrasnimi bučami, malinami…

 

Share